Minivan Nedir?

12.07.2022
Paylaş:


Minivan araç, minibüs benzeri bir görüntüye sahip olan araç modellerine verilen addır. Bu araçlar birbirinden farklı boyutlarda ve tasarımlarda üretilir. Büyük ve küçük ölçekli pek çok işletme tarafından oldukça ilgi gören bu araçlar, geniş bir ürün seçeneğine sahiptir. Ticari amaçlı kullanımının yanı sıra şahsi olarak kullanıma uygun model seçenekleri de bulunur. Minivan araba modelleri geniş depolama kapasitesi ile taşımacılık ya da seyahat konusunda kullanıcısına pratik bir araç kullanım deneyimi sunar. Özellikle geniş aileler için oldukça idealdir. 



Minivan Araba Nedir? 


Minivan arabalar hem binek hem de ticari amaçlı kullanıma uygun araçlardır. Oldukça geniş iç hacim ve ferah tasarımı ile en uzun yollarda bile keyifli yolculuk yapabilme imkânı sunar. Ön ve arka koltuk arasında yer alan mesafenin genişliğinin yanı sıra geniş bir bagaj tasarımına da sahiptir. 


Uzun süreli seyahatlerde araç sahiplerine ait eşyaları kolay bir şekilde taşımaya yardımcı olur. Sahip olduğu güvenli tasarım ile araç sürücüsü ve yolcularına üst düzey bir koruma sağlar. Minivan araçlar hem kadın hem de erkek sürücüler tarafından tercih edilebilecek tasarımlara sahiptir. Yol tutuş gücü ve sunduğu yüksek verimlilik nedeni ile sıklıkla tercih edilir.


Minivan Araçların Özellikleri 


Minivan araba özellikleri aracın üretildiği firmaya bağlı olarak birtakım farklılıklar gösterebilir. Çünkü her firma ürettiği araca farklı fonksiyonlar ekleyebilir. Minivan arabalar genellikle son derece ferah bir şekilde tasarlanır. İç hacmi geniş olduğundan dolayı hem yolcu hem de sürücü hiçbir konuda zorlanmaz. Tek ya da çift kutulu olarak tasarlanmış modelleri bulunur. Yüksek tasarıma sahip modelleri bulunduğu gibi alçak tasarımlı araç seçenekleri de bulunur. Hafif ticari araç statüsünde değerlendirilir. Park desteği sunan modelleri bulunduğu gibi kör nokta izleme tekniği ile donatılmış modelleri de mevcuttur. Çok yönlü ve yenilikçi tasarımları ile oldukça popüler araç seçenekleri arasında yer alır. Minivan araçlar benzin ya da dizel ile çalışır. Araç marka ve modeline bağlı olarak ekonomik bir yakıt tüketimi performansı sergiler.


Minivan Araçlar Kimlere Uygun? 


Minivan arabalar sahip oldukları tasarım nedeni ile ticari işletme sahipleri tarafından ilgi ve beğeni görür. Geniş bagaj hacmi ile her türlü eşya rahatlıkla taşınabilir. Dolayısıyla dağıtım sektöründe özellikle bu araçlar tercih edilir. Kargo firmalarının büyük bir çoğunluğu dağıtımlara minivan araçlar ile çıkmaktadır. 


Seyahat etmeyi seven kalabalık aileler de minivan araç tercih edenler arasında yer alır. Taksi gibi işletmelerde de bu araçlara sıklıkla yer verilir. Özellikle havaalanı ya da otogar gibi alanlardan alınan yolcular bagajları ile kolayca diledikleri noktaya taşınabilir.


Minivan ve Panelvan Farkı Nedir? 


Minivan araç içerisinde yer alan oturma alanı ve koltuklar panelvana göre çok daha fazladır. Bu yönü ile şahsi kullanıma daha uygundur. Panelvan araçlarda ise oturma alanı bulunmaz ve tamamen ticari alana yönelik üretilir. Panelvan modellerde 3 ile 5 metre arasında değişen bir kasa detayı yer alır.


Popüler Minivan Modelleri


Minivan araçlar oldukça ilgi gören ve tercih edilen modeller olduğundan dolayı birbirinden farklı firmalar tarafından üretimi yapılmaktadır. Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Mercedes Benz, Opel, Peugeot ve Renault minivan üretimi yapan markalar arasında yer alır. Bu markalar arasında yer alan Ford minivan araç seçeneği en fazla olan markadır. Genellikle dizel yakıt tüketen bu araçlar manuel vites seçeneği ile donatılır. Motor gücü 998 cc ile 3198cc aralığında değişkenlik gösterir. Beyaz, gümüş gri, bordo, füme ve gri gibi renk seçenekleri bulunur.


Opel Combo Kombi 1.5 Cdti Enjoy 130HP model araç en uygun ürün seçenekleri arasında yer alır. Bu araç 4 kapılı ve 1499 cc geniş iç hacme sahiptir. Ayrıca 130 hb beygir gücü bulunur. 185 km hıza ulaşabilme özelliği ile iller arası seyahatlerde eşsiz bir sürüş deneyimi sunar. 


Peugeot Bipper Tepee 1.3 Hdi Comfort 75HP de en çok ilgi gören minivanlar arasında yer alır. 1248cc motor hacmi ve 4x2 çekiş gücü ile şahsi kullanım için de oldukça idealdir.