İstanbul'a Yakın Arabayla Gezilecek Yerler

15.04.2023
Paylaş:

Dünyanın sayılı mega kentlerinden İstanbul'da yaşayan milyonlarca kişi, stresten, şehrin yoğunluğundan, günlük koşuşturmasından sıyrılmak için İstanbul'a yakın gezilecek yerler ve kaçış noktaları arıyor. Siz de İstanbul'da birkaç saat içerisinde ulaşabileceğiniz günübirlik gezilebilecek yerler, doğada zaman geçirebileceğiniz, denize girebileceğiniz, piknik ve kamp yapabileceğiniz rotalara bir göz atın.


Doğa Severler için İstanbul’da Arabayla Gezilecek Yerler 

Türkiye’nin kalbi konumundaki İstanbul’da, gezilecek yerler doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz planlar yapmak mümkün. Ailenizle ve tüm sevdiklerinizle keyifli bir hafta sonu tatili için göz atabileceğiniz birçok rota var.


Atatürk Arboretumu 

İstanbul’un Sarıyer ilçesi sınırları içerisinde yer alan, şehrin içinde kalmanıza rağmen sizi çok uzaklara götüren bir doğa harikası olan Atatürk Arboretumu, yılın her anında ağaçların, bitkilerin kısacası yeşilin tadını çıkarmanıza olanak tanıyor. Doğa bilimi ve bitkilerin dünyasına yönelik çalışmaların yürütüldüğü, sergilendiği yerler olan arboretum kavramının seçkin örneklerinden biri olan Atatürk Arboretumu, İstanbul’un her noktasından aracınızla maksimum birkaç saatlik mesafede sizleri bekliyor.

345 hektarlık alanda kurulmuş olan bilim ve doğa üssü olan Atatürk Arboretumu'nda sayısız canlı ağaç türünü, bitkileri keşfedebilir, yapay göletlerle birlikte eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Atatürk Arboretumu, Pazartesi günleri dışında saat 09:00 ile 17:00 saatleri arasında gezebileceğiniz yerlerden biri.




Danamandıra Tabiat Parkı 

İstanbul'un Avrupa Yakası’nın batı ucundaki Silivri ilçesi sınırlarında yer alan Danamandıra Tabiat Parkı, uçsuz bucaksız meşe ormanı ile doğayla kucaklaşmanızı sağlıyor. Tabiat parkı içerisinde yer alan gölet üzerinde yer alan iskelede balık tutabilir, sazlıklar arasında yürüyüşe çıkabilir, çiçeklerin, bitkilerin dünyasında eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Danamandıra Tabiat Parkı, yılın her günü, günün her saati süre sınırı olmadan ziyaret edilebilir.


İstanbul'a Yakın Piknik Alanları

Boş zamanlarınızda aileniz ve sevdiklerinizle zaman geçirebileceğiniz keyifli etkinliklerin başında piknik geliyor. Şehrin yoğunluğundan kaçmak ve sadece birkaç saat uzaklaşmak isteyenler için piknik yapılacak sayısız doğal alanlar bulunuyor.


Polonezköy Tabiat Parkı 

İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan Beykoz ilçesine bağlı Polonezköy, ormanın içerisinde kuş sesleri eşliğinde keyifli piknik adresleri arasında yer alıyor. İstanbul Boğazı güzergahında yer alan Polonezköy'de sayısız piknik alanlarından birinde tertemiz hava eşliğinde sevdiklerinizle birlikte vakit geçirebilirsiniz. Doğayla iç içe olan Polonezköy Tabiat Parkı'ndaki restoran ve birçok tesisin yanı sıra özenle hazırladığınız piknik sepetinizi yanınıza alarak İstanbul'un karmaşasından bir an olsun uzaklaşabilirsiniz.


Belgrad Ormanı Piknik Alanları

İstanbul'un ciğerleri olarak nitelendirilen Belgrad Ormanı, doğasıyla insanları büyüleyen, kent içerisinde belirli kısımlarda piknik yapılabilen alternatif alanların başında geliyor. Avrupa Yakası’nda Sarıyer ve Kemerburgaz ilçeleri arasında kalan devasa Belgrad Ormanı, içerisindeki birçok tabiat parkıyla misafirlerini ağırlıyor. Aracınızla birçok farklı güzergahtan giriş yapabileceğiniz Belgrad Ormanı, piknik keyfine ek olarak yürüyüş alanları ve göletiyle doğanın zenginliklerine doyacağınız saatler vadediyor.


İstanbul'a Yakın Denize Girilebilecek Yerler

Tıpkı Türkiye gibi üç tarafı denizlerle çevrili İstanbul’da yüzmek ve güneşlenmek isteyenler için birçok plaj alternatifi de bulunuyor. İşte direksiyonu denize doğru kırmak isteyenlere sakin, temiz ve huzurlu plaj önerileri…


Silivri Çanta-Semizkum Plajları

İstanbul’un en özel plajlarına ev sahipliği yapan ilçelerinden biri olan Silivri’de sakin ve huzurlu bir şekilde deniz ve güneşle buluşmak için en ideal yerler arasında Kınalı Mevkii başı çekiyor. Çanta bölgesindeki plajın yanı sıra birkaç kilometre mesafe içerisinde denize girilebilecek kumsallar keşfetmek mümkün. Çanta bölgesinin yanı sıra Semizkumlar da aynı sahil şeridinde yer alıyor.


Demirciköy Plajı

Çok uzun yıllardır İstanbul'un en gözde tatil bölgelerinden biri olan Kilyos'ta yer alan Demirciköy Dalyan Plajı, sadece deniz, kum ve güneşi değil yeşili de içeriyor. İstanbul Boğazı'nın Karadeniz çıkışının hemen yanı başında olan plajda tatil keyfinizi eşsiz manzarayla taçlandırabilirsiniz. Demirciköy Plajı, Karadeniz'de yer alması nedeniyle sörf yapabilme imkanı da sunuyor. Dilerseniz bölgedeki balık restoranlarında sevdiklerinizle birlikte lezzetli yemekler de yiyebilirsiniz. 


İstanbul’da ve İstanbul’a Yakın Kamp Yerleri

Doğa tutkunlarının en sevdiği aktivitelerden olan kamp, şehirdeki rutin koşuşturmacanızı terk edip, ağaçların, bitkilerin yanı başında yaprak veya dalga sesleri ile dinlenmenize olanak tanıyor. Aracınızın bagajına çadır ve diğer kamp malzemelerinizi doldurup, İstanbul’dan çok da uzaklaşmadan kamp yapabileceğiniz birçok alternatif bulunuyor.


Şile-Ağva Kamp Alanları 

İstanbul’u Anadolu yakasından Karadeniz kıyılarını izleyerek terk etmek isterseniz mutlaka durup keşfetmek isteyeceğiniz adreslerin başında Şile ve Ağva geliyor. Bu bölgelerde faaliyet gösteren birçok kamp alanı, misafirlerinin konforlu bir şekilde doğayla buluşmasını, konaklamasını sağlıyor. Dilediğiniz bir kamp alanını tercih ederek, yeme-içme, güvenlik, tuvalet, duş gibi ihtiyaçlarınızı giderebilir kamp keyfinizi katlayabilirsiniz.




Gökçetepe Tabiat Parkı - Keşan

İstanbul'dan kamp yapmak için uzaklaşmak hatta biraz da araba sürmek isterseniz Türkiye'nin en güzel tabiat parklarından biri olan Gökçetepe sizi ağırlayabilir. Denize birkaç metre kadar yaklaşan ağaçların gölgesinde deniz keyfi yapmak; çadırınızı türlü türlü ağaçların gölgesinde kurmak istiyorsanız Gökçetepe'yi keşfetmelisiniz. Edirne'nin Keşan ilçesi sınırlarındaki Gökçetepe Tabiat Parkı İstanbul Avrupa Yakası’ndan 2 saatlik sürüş mesafesinde bulunuyor. Çeşitli doğa sporu etkinliklerine de katılabileceğiniz Gökçetepe'de bir kampçının ihtiyaç duyabileceği her türlü hizmet mevcut.

Siz de hafta sonu tatili için bu alternatifleri değerlendirebilir, İstanbul ve civarındaki noktalarda keyifli bir bir plan yapabilirsiniz.