Arabayla Ege Turu Rehberi

01.11.2022
Paylaş:
Ege Bölgesi, arabayla gezilecek yerler arasındaki en güzel bölgelerden biridir. Ulaşım ağları ve yolları ile konforlu bir araba turu için Ege Bölgesi harika bir seçenektir. Üstelik arabayla Ege turu rotası size harika destinasyonlar vadeder. Seyahat rotanızı daha önce görmediğiniz yerlere çevirmek için Ege'nin küçük köylerini ziyaret edebilirsiniz. Sessiz ve dingin bir tatil yapmak istiyor ya da doğal güzellikleri göreceğiniz bir araba yolculuğu yapmayı düşünüyorsanız Datça, Milas, Efes, Şirince gibi hem tarihi dokusu ile hem de doğal güzellikleri ile ön plana çıkan yerleri rotanıza ekleyebilirsiniz.

Ege Bölgesi, sahip olduğu eşsiz güzellikler, kıyı şeridince uzanan benzersiz sahiller, antik kentler ve binlerce yıllık tarihi ile hem turistik hem de tarihi geziler için harika bir seçenek. Ege Bölgesi'nde turistik bir seyahat etmek istiyorsanız yaz aylarında her zaman canlı olan şehir ve beldeleri tercih edebilirsiniz. Harika sahillerde denize girip akşamları eğlenmek için turizm merkezi olan İzmir ve Muğla gibi şehirleri gezebilirsiniz. Daha sakin ve kültürel bir gezi için ise Antik kentleri ile öne çıkan beldelere turlar düzenleyebilir, bakir koylarda doğanın keyfini sürebilirsiniz. Ege Bölgesi, nasıl bir seyahat istiyor olursanız olun, doğru bir rota belirlemeniz için en avantajlı bölgelerden biri. Arabayla Ege turuna hazırsanız, haydi gelin, Ege turu rotalarını birlikte keşfedelim.



Arabayla Ege Turu Nasıl Yapılır?

Arabayla Ege turu yapmak istiyorsanız yolculuğa nereden başladığınızı belirledikten sonra bir rota oluşturmak mantıklı olur. Marmara Bölgesi'nden araba ile Ege'ye geçecekseniz Ege Bölgesi'nin kuzeyinden güneyine doğru bir rota belirleyebilirsiniz. Örneğin yolculuğunuza İstanbul'dan başlayacaksanız Çanakkale tarafından başlayarak Muğla'ya inebilirsiniz. Ege tur rotasını araba ile yapacaksanız yol boyunca eşsiz güzellikler size eşlik edecek. Ege Bölgesi'nde görmeniz gereken turizm merkezleri dışında sakinliği ile dikkat çeken Ege köyleri de var. Bu köylerde dinginliğin ve doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.


Ege Turu Rotası

Arabayla Ege turunuza Kaz Dağları'nın oksijen deposu havası ile başlayarak Ayvalık, Edremit, Burhaniye, Urla, Çeşme ve Bodrum güzergâhı boyunca devam edebilirsiniz. Yolda göreceğiniz doğal ve mimari güzellikler de cabası... Ege turu rotanızı belirlemeden önce seyahatinizin süresini belirlemeniz her durakta ne kadar süre geçirmeniz gerektiği konusunda size yardımcı olacaktır. Tavsiyemiz Ege seyahatiniz boyunca gittiğiniz yerlerde bir gün vakit geçirmeniz olur. Bir günde harika şehirlerin ve beldelerin tamamını gezemeseniz de doğasının tadını çıkarabilirsiniz. Arabayla Ege turu rotası seçenekleri belirlemeden önce görmek istediğiniz yerleri not edebilir, haritalar aracılığı ile kendinize en uygun rotayı oluşturabilirsiniz. Ege Bölgesi'nde hem ruhunuzu hem de bedeninizi dinlendirerek harika vakit geçirebilirsiniz.

Balıkesir

Balıkesir, bir kısmı Marmara bir kısmı ise Ege Bölgesi'nde bulunan beldeleri ile Ege rotanızda bulunması gereken bir şehir. Ülkemizde bulunan en güzel tatil beldelerine sahip olan Balıkesir'e sakin bir tatil planlıyorsanız bahar aylarında denizin ve güneşin zevkini çıkarmak için ise yaz aylarında gidebilirsiniz. Balıkesir'in birbirinden güzel beldelerini araba ile rahat bir biçimde gezebilirsiniz.

Balıkesir Gezilecek Yerler

● Kaz Dağları
● Şeytan Sofrası
● Cunda Adası
● Sarımsaklı Plajı
● Kozak Yaylası
● Antandros Antik Kenti
● Balıkesir Manyas Gölü
● Agios Yannis Kilisesi
● Hisaralan Kaplıcaları
● Açıkhava Mermer Müzesi
● Darıdere Tabiat Parkı
● Değirmenboğazı Tabiat Parkı
● Kuş Cenneti Milli Parkı
● Altınoluk Plajı
● Sütüven Şelalesi
● Çamlık
● Marmara Adası
● Âşıklar Tepesi

Kaz Dağları'nda Temiz Havayı Ciğerlerinize Çekin

Kaz Dağları Çanakkale ve Balıkesir sınırında bulunan Akçay'a yakınlığı ile bilinen doğa harikası bölgelerden biri. Akçay ve Altınoluk gibi beldelerde denize girdikten sonra arabayla Kaz Dağları'na geçerek harika restoranlarda yemek yiyebilir, Zeus Altarı gibi bin yıllık güzellikleri keşfe çıkabilirsiniz. Kaz Dağları, Milli Park statüsünde olan ve dünyanın en yüksek oksijen oranına sahip olan yerlerinden birisidir. Bu bölgedeki bitki çeşitliliği de arabayla Ege turunuza Kaz Dağları'nı eklemeniz için önemli bir sebep, Türkiye'nin en temiz hava alanlarından biri olan Kaz Dağları'nda bir gece konaklayabilir, tertemiz bir havada deliksiz bir uyku çekebilirsiniz. Adatepe Köyü, Ağlayan Şelale, Sarıkız Türbesi gibi yerler de Kaz Dağları'na gelmişken gitmeniz gereken yerler. Kaz Dağları'nda konaklamak için otel ya da pansiyonları seçebilir ya da kendi ekipmanlarınızla kamp alanlarında kalabilirsiniz.

Ayvalık

Kaz Dağları'nın temiz havası ile ciğerlerinizi doldurduktan sonra kısa bir araba yolcuğu ile Ayvalık'a gelebilirsiniz. Cunda Adas'nın doğal güzellikleri ve tarih kokan sokaklarında şu ana kadar yediğiniz en güzel tostu yiyebilirsiniz. Arabayla Ege turu rotanızda Ayvalık'a gitmişken ziyaret etmeniz gereken en önemli lokasyon Şeytan Sofrası'dır. Denizin ve Midilli Adası dâhil olmak üzere tüm Ayvalık Adaları'nın göründüğü harika bir manzaraya sahip olan Şeytan Sofrası, tüm gidenleri büyüleyen bir etkiye sahiptir. Ayvalık Adaları'nın ayaklarınızın altında olacağı bu harika manzarada nefis fotoğraflar çekebilirsiniz.

Ayvalık Gezilecek Yerler

● Tarihi Ayvalık Evleri
● Saatli Camii
● Cennet Tepesi
● Ayvalık Çarşısı
● Ayazma Kilisesi
● Kapri Beach
● Altınkum Plajı
● Şeytanın Kahvesi
● Âşıklar Tepesi
● Cunda Sahil Çarşısı
● Ayışığı Manastırı
● Panaya Kilisesi
● Küçükköy

İzmir

İzmir hem şehir merkezi hem de beldeleri ile her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapar. Hem turistik yerleri hem de gizli saklı kalmış köşeleriyle adeta bir cennettir. Eğlenceli bir rota oluşturmak hedefindeyseniz Alaçat'yı asla atlamamalısınız. Alaçatı gündüzleri plajları, geceleri ise restoran ve kulüpleri ile eğlenmek isteyenlerin tercihi. Alaçat'da ayrıca rüzgâr sörfü yapmanız da mümkün. Daha sakin ve kültürel çeşitliliği görmek istediğiniz bir Ege turu içinse Şirince sizin için harika bir alternatif olur. Köy evleri, tematik otelleri ve üzüm bağları ile size zamansız bir deneyim yaşatacak Şirince, şahane doğası ile her geleni büyüler. Tipik bir Ege beldesi görmek ve doğal güzellikleri ile masal şehirlerini anlatan bir kasaba ziyaret etmek istiyorsanız Ödemiş'i de rotanıza ekleyin. Burada bulunan Gölcük Gölü ve çevresinde bulunan tarihi evlerde geçmişe dönmek mümkün.

İnsanlık tarihinin en eski kentleri arabayla Ege turunuzda mutlaka ziyaret edeceğiniz noktalar olmalı. Heybetli görünümleri, yüzyıllara meydan okuyan dayanıklı yapıları ve yüzlerce hikâyeye tanıklık eden mimarisi ile Efes Antik Kenti'ni henüz görmediyseniz gideceğiniz ilk durak Efes Antik Kenti. Efes Antik Kenti M.Ö. 8600 yılına dayanan bir geçmişe sahip. Yüzyıllar boyunca dünyanın en önemli başkentlerinden biri olan Efes'te Helenistik ve Roma döneminin izlerini taşıyan heykeller, sütunlar, yol ve patikalar ile büyüleyici bir deneyim yaşamaya hazır olun. Ege Bölgesi'nde Efes Antik Kenti'nin yanı sıra Priene ve Hierapolis gibi antik kentleri de ziyaret edebilirsiniz.

İzmir Gezilecek Yerler

● Efes Müzesi
● Aziz Vukolos Kilisesi
● Agora Açıkhava Müzesi
● Karaburun Yarımadası
● Tarihi Asansör Binası
● Buca Yedigöller Parkı
● Saat Kulesi
● Bostanlı Sahili
● Kordonboyu
● Kemeraltı Çarşısı
● Kızlarağası Hanı
● Yassıca Ada Adası
● İzmir Doğal Yaşam Parkı
● Konak Pier
● Arkeoloji ve Etnografya Müzesi
● Smyrna Agora Antik Kenti
● Kültürpark
● Homeros Vadisi

Muğla

Arabayla Ege turunuzda Muğla'da ziyaret edeceğiniz birçok lokasyon var: Bodrum, Milas, Marmaris, Fethiye, Datça, Akyaka, Dalaman... Marmaris'in Ege ile Akdeniz'in birleştiği muhteşem denizinde yüzmek, Datça'nın doğasına kendinizi bırakmak ya da renkli Bodrum akşamlarında eğlenmek için Muğla'yı arabayla Ege turunuza mutlaka eklemelisiniz. Sadece denizi değil akarsuları ve farklı sporlar için elverişli doğası ile size unutulmayacak bir seyahat yaşatır. Bu nedenle Ege tatil rotası için çıktığınız araba yolculuğunuzda en az birkaç gün Muğla'da konaklayabilirsiniz.

Muğla Gezilecek Yerler

● Karabağlar Yaylası
● Kelebekler Vadisi
● Akvaryum Koyu
● Dalyan Kral Mezarları
● Dişlice Adası
● Sarıgerme Plajı
● İçmeler
● Kabak Koyu
● Saklıkent Kanyonu
● Cennet Koyu
● Sedir Adası
● Azmak Nehri
● Toparlar Şelalesi
● Dalaman Çayı
● Sultaniye Kaplıcaları
● Deveboynu Feneri
● Leleg Yolu