Dünyanın En Pahalı 10 Arabası (2024)

07.06.2024
Paylaş:
Otomotiv endüstrisi, her geçen yıl lüks ve performansı yüksek otomobillerle sınırları zorlamaya devam ediyor. Dünyanın en pahalı arabaları; üstün mühendislik, eşsiz tasarım ve ileri teknoloji birleşiminin sonucu olarak ortaya çıkıyor. Dünya genelinde sınırlı sayıda üretilen ve her biri birer sanat eseri olarak nitelendirilebilecek otomobiller sadece hız tutkunlarının değil aynı zamanda araç koleksiyoncularını ve lüks yaşam meraklılarını da kendine hayran bırakıyor.

Rose Noire Droptail - (32 milyon dolar)

La Rose Noire Droptail, Rolls Royce'un Coachbuild programı kapsamında özel olarak tasarlanan iki koltuklu bir Roadster araçtır. Black Baccara gülünden ilham alan bu araç, dünyanın en pahalı otomobilidir ve yalnızca dört adet üretilmiştir. Titiz bir dört yıllık süreçle tamamlanan La Rose Noire, karmaşık ahşap işçiliği ve 1603 siyah akçaağaç kaplama parçasıyla öne çıkmaktadır. Dış yüzeyde ışığa göre renk değiştiren 'True Love' rengi kullanılmıştır. Araç, çıkarılabilir Audemars Piguet saati gibi eşsiz detaylarla donatılmıştır. 



Rolls Royce Boat Tail - (28 milyon dolar)

Rolls-Royce Boat Tail, 1920'ler ve 1930'ların yatlarından ilham alınarak üç özel müşteri için el yapımı üretilen ve dünyanın en pahalı otomobilleri arasında yer alan bir grand tourer modelidir. Ahşap gövde formlarını hatırlatan kaplama, açılır kelebek güverte, kokteyl masaları ve çift buzdolabı gibi lüks detaylarla donatılmıştır. Bu benzersiz tasarım, Rolls-Royce’un efsanevi tarihine yeni bir standart getirmiştir.

Pagani Zonda HP Barchetta - (18,5 milyon dolar)

Pagani Zonda HP Barchetta, Horacio Pagani için özel üretilmiş ve modern teknolojiyi ince el işçiliğiyle birleştirerek Zonda projesini taçlandırmış bir araçtır. 760 beygir gücünde 12 silindirli AMG motora sahiptir ve sadece üç adet üretilmiştir. Dünyanın en pahalı otomobillerinden biri olan bu araç unutulmaz sürüş deneyimi ile koleksiyoncular için arzulanan parçalar arasında yer almaktadır.



Bugatti La Voiture Noire - (16 Milyon dolar)

Bugatti La Voiture Noire, Jean Bugatti'nin kayıp Bugatti Type 57 SC Atlantic modeline övgü olarak tasarlanmış, nefes kesici bir hiper otomobildir. Bu araç, tek parça karbon fiber gövdeye ve dünya çapında ünlü W16 motora sahiptir. İç mekânında, dikkat çekici lüks detaylar yer almaktadır. 2019 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan La Voiture Noire, yaklaşık 59 milyon AED (16 milyon ) fiyat etiketi ile dünyanın en pahalı otomobillerinden biri olarak konumlanmıştır. Aracın ön siparişi 9,5 milyon £ karşılığında alınmıştır. La Voiture Noire, Aralık 2021'de Zürih'te tescil edilmiştir ve otomotiv sektörünün önemli isimlerinden Ferdinand Piëch'in ailesine aittir. 

Rolls-Royce Sweptail – (12,8 milyon dolar)

Rolls-Royce Sweptail, Rolls-Royce Coachbuild programının başlangıcını simgeleyen özel yapım bir Grand Touring Coupe araçtır. Özel bir Rolls-Royce müşterisinin otomobil ve yat tutkusundan doğmuştur. Dört yıl süren el işçiliğiyle üretilen aracın tasarımında 1920'ler ile 1930'ların tarzından esinlenilmiştir. Zarif tasarımı, kesintisiz cam tavanı ve minimalist iç mekânıyla lüks ve sadelik sunan Sweptail, 2017 yılında Concorso d'Éleganza Villa d'Este'de tanıtılmış ve dünyanın en pahalı otomobili ünvanını kazanmıştır.

Bugatti Centodieci – (9 milyon dolar)

Bugatti Centodieci, ikonik EB 110 modeline ve markanın 110. yıl dönümüne saygı duruşu olarak tasarlanan, sınırlı sayıda üretilmiş bir hiper otomobildir. 2019 yılında tanıtılan bu araç, Chiron modeline kıyasla daha hafif ve daha güçlüdür. Toplamda yalnızca on adet üretilmiş araç, dünya genelindeki en pahalı otomobiller arasındadır. Araç tasarımında EB 110 modelinden esinlenilmiştir. Aracın çok güçlü W16 motoru, cam levha altında konumlandırılmıştır. Ayrıntılı ve titiz bir çalışma sonucu ortaya çıkan Centodieci, Bugatti'nin mühendislikte ve tasarımda ulaştığı zirveyi temsil etmektedir. Bu nedenle, Centodieci sadece bir araç değil, aynı zamanda teknolojik ve estetik açıdan bir başyapıttır. Centodieci orijinal fiyatının çok üzerinde alıcı bulmaktadır.

Mercedes-Maybach Exelero – (8 milyon dolar)

Mercedes-Maybach Exelero, 2005 yılında tanıtılan ve hâlâ ilgi gören nadir konsept otomobillerden biridir. Goodyear kuruluşu olan Fulda tarafından lastik performansını test etmek amacıyla sipariş edilen özel yapım araç, çift turbo V12 motoruyla 350 km/sa hıza ulaşabilmektedir. Exelero tasarımı Maybach SW 38'in modern bir yorumudur ve araçta Maybach 57 platformu kullanılmıştır. Araba, ünlü dizilerde ve müzik videolarında yer almıştır.

Pagani Codalunga – (7,4 milyon dolar)

Pagani Codalunga, 2018 yılında iki Pagani koleksiyoncusunun Horacio Pagani'ye 60'ların Le Mans yarış arabalarından ilham alan uzun kuyruklu bir model talebiyle ortaya çıkmıştır. Sadece beş adet üretilen bu özel yapım hiper otomobil, 1960'ların Le Mans yarışçılarının aerodinamik hatlarından esinlenilerek tasarlanmıştır. Beyaz seramik kaplamalı titanyum egzoz sistemi ve nostaljik unsurlarla donatılmış iç mekânı aracı gören her otomobil tutkununun dikkatini çeken unsurlardır.

Huayra Imola Roadster – (6 milyon dolar)

Pagani Huayra Imola Roadster, sınırlı sayıda üretilen bir pist aracıdır. Toplamda sadece 8 adet üretilmesi düşünülen araç, 6.0 litrelik Mercedes-AMG V-12 motoruyla 838 beygir gücü üretmektedir. 7 vitesli sıralı şanzımana ve 1260 kg kuru ağırlığa sahip olan Pagani Huayra Imola Roadster sunduğu yüksek aerodinamik performansı, sahip olduğu teknik özellikleri ve performans parametreleri ile sınıfının lideri konumuna geliyor. Bu model, yalnızca sınırlı sayıda üretilmesiyle değil, aynı zamanda üstün teknolojik özellikleri ve yüksek performans standartlarıyla da dikkat çekiyor.



Bugatti Divo – (5.8 milyon dolar)

Bugatti Divo, Fransız yarış sürücüsü Albert Divo'ya saygı göstergesi olarak tasarlanmış ve sadece 40 adet üretilmiştir. Aerodinamik profili, geliştirilmiş süspansiyonu ve ağırlık azaltımı ile pist performansı için optimize edilmiştir. Divo, bir diğer efsane Chiron'dan daha hafif ve dinamiktir. Donatıldığı özellikler sayesinde dünya çapında en çok aranan ve pahalı otomobiller arasına girmiştir.