Hyundai Bayon İncelemesi

16.05.2024
Paylaş:
Hyundai’nin sevilen Hatchback modeli i20 ile aynı platformu kullanan Hyundai Bayon özellikleri ile göz dolduruyor. Hyundai Bayon, bulunduğu kategoride rakiplerine karşı önemli avantajlara sahip olması ile beklentileri eksiksiz karşılıyor.



Diğer kompakt SUV modellerine göre biraz daha alçak bir sürüş pozisyonuna sahip olan Bayon; konforlu sürüş, düşük karbon emisyonu ve arka tarafta geniş hacmiyle öne çıkıyor. Sunduğu deneyim ile oldukça kalabalık bir segmentte kendine yer bulan Hyundai Bayon, klasmanında popülerliğini korumayı sürdürüyor.  

Hyundai Bayon Tasarım Özellikleri


Hyundai Bayon'un özellikler listesinde dikkat çeken ilk unsur, şık dış tasarımıdır.
Hareketli bir dış tasarıma sahip olan Bayon, Hyundai’nin diğer modellerinde de gördüğümüz tasarım dilini yansıtıyor. Ancak Hyundai bu modelin tasarımında önemli değişikliklere gitmiştir. Bayon, şık hava girişlerine sahip geniş ızgarası, ok şeklindeki farları ve ince gündüz LED aydınlatmalarıyla modern görünümlü kompakt bir Crossover. Aracın yan bölümünde ise dinamik omuz çizgisi kendini gösteren tasarım unsurlarından biri. Arkaya kadar uzanan kama şeklindeki tasarım da aracın görünümünü daha da güçlendiriyor.

Aracın arka tarafında ok şeklindeki stop lambaları araca kimlik kazandıran detaylardan biri. Günümüzde diğer yeni model araçlarda gördüğümüz gibi Bayon’da da arka aydınlatmalar ince bir şerit ile birbirine bağlanıyor. Aracın bagaj kapağı da oldukça hareketli bir tasarıma sahip. Çıkıntılı bagaj kapağı Bayon’un arka bölümüne, özellikle yan taraftan bakıldığında atik bir görünüm kazandırıyor. 

Aracın geniş renk yelpazesi ile sunulması da önemli özelliklerinden bir tanesi. Hyundai Bayon; Mangrove Yeşil Sedefli, Derin Mavi Sedefli, Turkuaz Metalik, Ateş Kırmızısı Sedefli, Mika Siyah Sedefli, Manyetik Gri Sedefli ve Atlas Beyaz olmak üzere tam yedi farklı renk seçeneği ile piyasaya sürülmüştür. Aracın aynı zamanda 16 ve 17 inç olmak üzere iki farklı alaşımlı jant seçeneği mevcut. 

Hyundai Bayon Teknik Özellikleri


Hyundai Bayon teknik özellikleri de en az dış tasarımı kadar ilgi çekici. Aracın 1.4 MPI ve 1.0 T-GDI olmak üzere iki farklı benzinli motor seçeneği bulunuyor. Bunun yanı sıra Jump, Style ve Elit olmak üzere de üç farklı donanım seçeneği mevcut. 1.4 MPI motor beraberinde 6 ileri düz ve 6 ileri otomatik olmak üzere iki tane şanzıman seçeneği sunuyor. 1.0 T-GDI’da ise tek seçenek otomatik şanzıman. 

4.180 mm uzunluğa, 175 mm genişliğe, 1500 mm yüksekliğe ve 2.580 mm dingil mesafesine sahip olan Bayon, kompakt SUV modellerinden bekleneni veriyor. Her ne kadar genişlik ve dingil mesafesi olarak aynı platformu paylaştığı i20 ile benzerlik gösterse de araç i20’den 140 mm daha uzun. Aracın genişliği bagaj hacminde de kendini gösteriyor. 411 litre bagaj hacmine sahip model, kendi segmentindeki önemli rakiplerini bu noktada geride bırakıyor. 



Hyundai Bayon Sürüş Konforu ve Güvenliği


Hyundai Bayon’un iç kısmında yüksek dingil mesafesinin sağladığı geniş iç alan gözden kaçmıyor. Aracın iç kısmı fonksiyonel tasarımı ile sürücülerin de yolcuların da konfor beklentisine yanıt veriyor.

Sürüş alanında 10.25 inç büyüklüğündeki dijital gösterge paneli kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Bir hayli geniş olan gösterge panelinde araçla ilgili detayları kolaylıkla görebilmek mümkün. Yan tarafta ise 8 inç dokunmatik ekran yer alıyor. Bazı paket seçeneklerinde bu ekran 10.25 inç büyüklüğünde sunuluyor. Araç içi eğlence sisteminin kolay bir ara yüzle yönetildiği dokunmatik ekran kablosuz Apple Car Play özelliğine sahip. Sınıfında kablosuz telefon bağlantı özelliğine sahip ilk araç olan Bayon’da tüm kontroller dokunmatik ekranda değil. Araç içi iklimlendirme sistemi fiziksel tuşlardan yönetiliyor. EuroNcap’in güvenlik değerlendirmelerinde fiziksel tuşların olduğu araçları daha güvenli olarak değerlendireceğini duyurması sonrasında bu tasarımın çok daha önemli bir hâle geldiğinin altını çizmek gerekir.



Aracın ön tarafında sürücü ve yolcu için oldukça geniş bir alan mevcut. Benzer bir durum arka tarafta yolculuk yapacak olanlar için de geçerli. Kısacası Hyundai Bayon özellikleri ile olduğu kadar geniş ve ferah iç alanıyla da oldukça dikkat çekici bir deneyimle buluşturuyor. Arka koltuklar 60/40 şeklinde katlanarak gerektiğinde daha fazla bagaj hacmi elde edilmesini sağlıyor, bu da aracın farklı ihtiyaçlara göre şekillendirilebileceği anlamına geliyor. 

Hyundai SUV modellerinde gördüğümüz SmartSense güvenlik paketi Bayon’da da mevcut. Bu pakette yer alan gelişmiş sürüş asistanı sistemleri ile yolculuklar daha güvenli hâle geliyor. Bayon’da ön çarpışma önleme asistanı ve şerit takip sistemi gibi gelişmiş özellikler de bulunuyor.

Hyundai Bayon Alınır mı? Hyundai Bayon Fiyatları 


Hyundai Bayon fiyatları; motor, vites ve donanım paketi seçeneklerine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Standart pakete dâhil olmayan özelliklerin eklenmesi fiyat farklılıklarına yol açıyor. İhtiyaçlarınızı, sizin için olmazsa olmaz özellikleri ve yolda beklediğiniz sürüş deneyimini belirledikten sonra satın alma kararını vermek daha sonra pişmanlık yaşamamak için oldukça önemli. Bayon sınıfının önemli modellerinden bir tanesi ve sundukları ile kendinden bekleneni fazlasıyla veriyor. Güvenli sürüş beklentilerini karşılarken geniş iç hacmiyle uzun yolculukları dahi konforlu hâle getiren Bayon, fiyat performans dengesini kullanıcıların lehine döndürebiliyor.