Bozcaada’ya Arabayla Nasıl Gidilir? (2024)

06.06.2024
Paylaş:
Ege Denizi'nde bulunan Bozcaada; güzelliği, doğası ve tarihi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken popüler bir adadır. Adaya gitmek isteyenler, çıkış noktalarına göre farklı güzergâh arayışına girerler. Adaya arabası ile gitmeyi planlayanlar önce kara yolu kullanmalı sonrasında ise feribot ile adaya geçiş yapmalıdır. İki farklı deneyim yaşanan yolculuk boyunca harika manzaraların tadını çıkarmak, farklı lezzet durakları keşfetmek ve yeni keşif noktaları belirlemek mümkündür. Bozcaada’ya yolculuk için en popüler çıkış noktaları arasında yer alan İstanbul, İzmir, Çanakkale ve Bursa şehirlerinden farklı güzergâhlar kullanılarak adaya ulaşılabilir.  




İstanbul'dan Bozcaada'ya Arabayla Nasıl Gidilir?

İstanbul’un karmaşasından uzaklaşıp Ege’de huzur dolu bir yere gitmek isteyenlerin popüler seçimi olan Bozcaada’ya keyifli bir yolculuk için farklı alternatifler bulunuyor. İstanbul’dan Bozcaada’ya nasıl gidileceği hakkında soruları olanlar farklı yanıtlarla karşılaşabilir. Örneğin araba ile bir yolculuk planlandığında Tekirdağ - Lapseki güzergahı ve Bursa - Balıkesir güzergâhı popüler rotalar arasında yer alıyor. 

Tekirdağ - Lapseki güzergâhı tercih edildiğinde ise İstanbul’dan önce Tekirdağ’a ve Tekirdağ üzerinden Çanakkale’ye ulaşmak gerekir. Bu rota İstanbul Anadolu Yakası’nda oturanlar için iyi bir alternatiftir. Güzergâh için E-84/O-3 ve O-6/E80 otoyolları kullanılır. İstanbul Avrupa Yakası’ndan önce Tekirdağ’a sonra da Gelibolu üzerinden Çanakkale’ye ulaşılır. Çanakkale’ye varıldıktan sonra Geyikli ilçesine gidilir ve buradan Geyikli - Bozcaada feribotu ile adaya varılır.

Bursa - Balıkesir veya Bursa - Bandırma güzergâhları, Bozcaada’ya gitmek isteyenler için popüler rotalardandır. İstanbul Anadolu Yakası’nda oturup Bozcaada'ya daha kısa sürede ulaşmak isteyenler bu rotaları tercih edebilir.  Seyahat planına Bursa, Balıkesir veya Bandırma gibi görülmeye değer yerleri eklemek isteyenler için de bu rotalar uygundur.  Her iki rotada da öncelikle İstanbul’dan Bursa’ya varılır. Sonrasında Bursa’nın Karacabey ilçesinde bulunan yol ayrımından Bandırma veya Balıkesir yönüne dönülür. İki rota da Çanakkale’nin Ezine ilçesi yakınlarında birleşir ve buradan feribota binmek için Geyikli yönünde devam edilir. 

İzmir'den Bozcaada'ya Arabayla Nasıl Gidilir?

İzmir’den Bozcaada’ya araba ile yolculuk yapmak isteyenler için tüm alternatif rotalar Ege’nin farklı güzelliklerini keşfetme fırsatı sunuyor. İzmir’den Bozcaada’ya arabayla gidebilmek için İzmir - Ayvalık ve İzmir - Çanakkale güzergahları üzerinden rota oluşturulabilir.

İzmir - Ayvalık istikametini tercih edenler için hem Ayvalık hem de Edremit Körfezi üzerinden iki farklı rota oluşturmak mümkündür. Her iki rotanın ortak noktası ise Ezine ilçesinden aynı istikamette devam etmeleridir. İzmir’den çıkıp Balıkesir yolu üzerinden Ayvalık’a gitmek, sonrasında Assos ve Babakale güzergâhında devam etmek Ezine’ye ulaşmak için popüler bir rotadır. Ezine’den sonra Geyikli ilçesine araba ile ulaşılır ve sonrasında feribotla Bozcaada’ya geçilir. 

İzmir çıkışlı bir başka popüler rota ise Manisa Turgutlu ilçesinden Balıkesir yönüne devam eden, Edremit ve Akçay ilçelerinden Ezine istikametine dönülen rotadır. Her iki rotanın sonunda nihai varış noktası Geyikli ilçesidir. Bu ilçeden Bozcaada’ya yapılan feribot seferleri ile adaya ulaşmak mümkündür. 

İzmir - Çanakkale rotası da Bozcaada’ya gitmek isteyenlerin sıkça tercih ettiği güzergâhlardan biridir. İzmir’den çıkıp D550 veya O-30/E87 yollarını kullanarak kuzeye gidilir ve Çanakkale’ye ulaşır. Çanakkale’ye vardıktan sonra güney yönünde 45 dakikalık bir yolculuk sonunda Geyikli ilçesine varılır. Geyikli'den Bozcaada feribotlarına binilerek adaya geçiş yapılır.



Çanakkale'den Bozcaada'ya Arabayla Nasıl Gidilir?

Bozcaada Çanakkale’nin en popüler tatil lokasyonlarından birisi olması sebebiyle, bölgede yaşayan insanlar tarafından kısa tatillerde, hafta sonu gezilerinde de sıkça ziyaret edilir. Çanakkale üzerinden Bozcaada’ya ulaşımın oldukça konforlu ve keyifli olması da bu tercihin nedenlerinden birisidir. Çanakkale’den Bozcaada’ya arabayla gitmek için öncelikle şehre ortalama 45 - 50 dakika mesafedeki Geyikli ilçesine ulaşılır. İlçeden düzenlenen feribot seferleri ile Bozcaada’ya ulaşmak mümkün olur. 

Bursa'dan Bozcaada'ya Arabayla Nasıl Gidilir?

Bursa’dan Bozcaada’ya araba ile yolculuk hem Bursa ve çevresinden hem de İstanbul Anadolu Yakası’ndan adaya gitmek isteyenlerin ulaşım tercihlerindedir. Bursa’dan Bozcaada’ya ulaşmak için tercih edilen 3 popüler rota vardır. Bu rotalar yaklaşık olarak aynı sürelerdedir. En hızlı rota Balıkesir üzerinden gidilendir ve ortalama 4 saat 20 dakika sürer. En uzun rota ise Bandırma ve Gönen üzerinden devam eden rotadır ve yaklaşık 5 saat sürer. 

Bursa’dan çıkıp Balıkesir istikametine doğru devam ederek Karacabey ve Susurluk üzerinden Balıkesir’e ulaşılır. Balıkesir’den sonra ise Edremit’e geçilir ve Ayvacık istikametinde ilerlenir. Ayvacık’tan sonra ise sırasıyla Ezine ve Geyikli ilçelerine varılır. Geyikli’de feribota binilerek adaya ulaşılır. 

Bursa - Bandırma istikametinde ise Bandırma’dan sonra Gönen veya Biga üzerinde yola devam edilir. Bu iki güzergâh arasında ortalama 20 dakikalık bir süre farkı vardır. Kişisel tercihler ve yolda hangi duraklarda zaman geçirmek istendiğine göre seçim yapılabilir. Gönen veya Biga üzerinden devam edildikten sonra rota Çan ilçesinde birleşir. Çan ilçesinden Bayramiç ve Ezine istikametine doğru devam edilir. Sonrasında Geyikli ilçesine ulaşılır ve feribot ile adaya doğru yola çıkılır. 

Her istikametin kendine has güzellikleri olduğu göz önünde bulundurularak seçim yapılması önerilir. Mola yerlerinin önceden belirlenmesi de rotanın en uygun şekilde planlamasına yardımcı olur. Yolculuk sürelerine bakarken feribot kalkış saatleri de incelenmelidir. Yaz aylarında, bayram tatillerinde feribot için bekleme süreleri olabileceği de göz önünde bulundurularak seyahat planlaması yapılabilir.